Společnost pro výzkum alkoholu

Při Vysoké škole ekonomické v Praze

Domácí skořicová vodka

Zima se pomalu blíží a proto představuji recept na úžasnou a jedinečnou domácí skořicovou vodku, která bylo stvořena jednoduše proto, aby nám tohle těžké roční období trochu ulehčila. Jako v každém správném receptu začneme výčtem potřebných ingrediencí. Budete potřebovat:

  • kvalitní vodku dle vlastí volby – přiměřené množství
  • celou skořici – cca 5ks na litr vodky
  • třtinový cukr – tak akorát
  • lahev se širokým hrdlem a trychtýř

A pokračujeme popisem „co s tím vším dělat dál“. Do lahve vložte skořice, nasypte přiměřeně cukru (asi jedna cukrová hora Sněžka na dně) a zalijte vodkou. Uložte na teplém a lehce dosažitelném místě. Důležité je průběžně protřepávat a ochutnávat, případně přidat cukr. Také doporučuji protřepávat v případě špatné nálady a sledovat krásný sněžící efekt připomínající kýčovitá zimní těžítka. Skořici asi za 4-6 dní vyndejte a v rámci trendu recyklace znovu použijte do svařáku. Je nutné průběžně kontrolovat chuť a skořici vyjmout, dříve než začne vodka hořknout.

skoricovka

Pijte buď samotné nebo s přáteli. Také můžu jen doporučit přidávat do horkého nápoje Hot Apple.

Na závěr jedna rada. Čím více skořicové vodky vyrobíte tím déle vám přes zimu vydrží.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *